El Circ de la Safor

És el paratge més característic del massís de la Safor, un fantàstic hemicicle format per arrimalls, amb una altitud de 1.011m. Constitueix una sorpresa per l’excursionista i podem considerar-lo com una de les primeres meravelles orogràfiques de la Comunitat Valenciana. 

Un dels penya-segats més singular és el conegut com a la Finestra, per la seua forma de balcó a la Mediterrània. Ací es troba una antiga “nevera de neu”. Es pot practicar escalada, senderisme i muntanyisme. Als dies clars es divisa l’illa d’Eivissa.
El Racó del Duc

Paratge natural, de gran bellesa per la seua flora i fauna, situat al camí que ens duu des de Villalonga a l’Orxa, seguint el traçat de l’antiga línia del ferrocarril Alcoi-Gandia, al qual es troben quatre “fàbriques de llum”. És travessat en la seua totalitat pel riu Serpis, el qual atorga una major riquesa ecològica a la zona. Zona apta per al ràfting i senderime. 

Ruta senderista: Via Verda a l'Orxa

La Reprimala

Paratge situat a 2 km. de la població i al marge del riu Serpis, on desemboca un manantial d’aigua fresca. D’esta zona destacarem una “fàbrica de llum” (de les cinc que es troben al terme municipal) i la comunicació amb el Circ de la Safor i el Racó del Duc.

La Llacuna

És un extens altiplà, a 600 metres sobre el nivell del mar, situat a l'est del Circ de la Safor i al sud de Villalonga. Abans terra de secà, de producció d'oli, hui zona d'estiueig i esplai, on l'Ajuntament ha condicionat una zona recreativa. Ací es troben diversos corrals, on es tancava el ramat, datats a l'època medieval. És molt peculiar la zona de la "Bassa i el Pouet".

Fonts

Hi trobem gran quantitat de fonts al llarg de tot el terme (destí de tantes altres excursions) de les quals en destaquem les següents:

  • Font dels Setze Xorros: és la font del poble, molt important pel seu cabdal i per la seua situació al centre urbà.
  • Font del Passeig: la qual aprofita el cabdal de la Font dels Setze, també al cas urbà
  • Font de la Mata: situada a la partida de les Majones, notable per les seues qualitats medicinals, amb un cabdal de 50 l/minut.
  • Fonteta de la Parra: també a les Majones.
  • Font de la Nevera: en la "nevera de la Safor", la qual aprofita l'aigua de la pluja i de la neu.
  • Font de la Reprimala: la més important en quant a cabdal de les situades fora de la població, amb uns 600 l/minut.
  • Font del Grill: a l'antic camí de Forna, dins d'una cova, però de cabdal insignificant.
  • Fonts de la Safor, del Robosc, de l'Om i dels Terrers Blancs.