Cavalcada de Reis

(titulars de la Parròquia de Villalonga).
Es celebra la vesprada del dia 5 de gener.

Sant Antoni del Porquet

Es celebra el cap de setmana posterior al 17 de gener.

El dissabte es fan les carnestoltes de gener (els més jóvens de la població recorren tot el poble arrastrant diversos pots i llaunes de tota mena, que al llarg de la setmana han anat recollint i lligant a una corda, per veure qui fa el rastre més llarg i més sorollós, i al crit de "Sant Antoni de gener carnestoltes al carrer, qui no vullga carnestoltes que tanque les portes" van tirant els pots a totes les cases que troben obertes). 

Aquest ancestral ritual sols es coneix a Villalonga, i antigament es feia per espantar el mal de les cases. 

L'endemà hi ha benedicció d'animals, repartiment de pa beneït, missa a l'ermita del sant i dinar popular (arròs amb crosta) a la Muntanyeta de l'Ermita.
Sant Josep

Patró del barri de l'Alcúdia, tradicionalment es celebra el segon dia de Pasqua (i no el 19 de març, com marca el calendari). 

El tercer dia de Pasqua té lloc la popular "penjà del pollastre". Aquesta festa ha quedat en desús en els darrers anys.
Setmana de Passió

En esta setmana, que precedeix a la Setmana Santa, perviu el costum d'eixir per les nits, en grups reduïts, a cantar antifonies i responsoris al·lusius a la Passió de Crist, la qual cosa es fa en les cruïlles dels carrers.

Sant Vicent Ferrer

Patró del barri de les Cases Noves, se celebra el dilluns següent a la setmana de Pasqua. De bon matí, té lloc la tradicional processó del "combregar d'impedits".

Processó del Corpus Christi

Cal destacar "l'alfombra" que, des de principis del segle XX, cada any, en arribar aquesta festivitat, es confecciona en la nau central de la Capella de la Mare de Déu de la Font. És una estora de serradura i pigments de colors, d'aproximadament 90m2, que representa una estampa bíblica, única i exclusiva, atés que mai es torna a repetir. 

Setmana Cultural i esportiva

A cavall entre l'última setmana de juny i la primera de juliol. Intensa setmana d'activitats culturals, lúdiques i esportives amb actuacions de teatre, música, projeccions cinematogràfiques, exposicions…

Festes d'Agost

En honor aLa Mare de Déu d'Agost (dia 15), aquesta festa ha perdut la vessant religiosa per convertir-se en un dia esbargiment, conegut com a dia de les paelles.

Sant Llorenç, (dia 16), patró del barri de Cais, on es realitza un sopar popular al carrer.

La Mare de Déu de la Font (dia 17, data en què es commemora la troballa de la imatge de la Mare de Déu per Senent Pla, el 17 d'agost de 1.708, al riu Serpis, al paratge del Racó del Duc).

El dia 18, en el transcurs d'una missa d'acció de gràcies, té lloc a la Capella, davant de la Mare de Déu de la Font, l'entrega de les claus de la Capella a les noves Majoralesses, que la custodiaran al llarg de tot un any.

Durant aquestos dies, també té lloc la FAMA (Festa Alternativa a la Maêdeu d'Agost), que s'organitza per part del Col·lectiu Cau del Llop i que inclou activitats culturals, lúdiques i festives. Cal destacar la baixada pel riu Serpis que té lloc el matí del 15 d'agost i s'ha convertit en una activitat molt popular i participativa.

FAMA. Fira alternativa. Ajuntament de Villalonga.

Festes de Moros i Cristians

Festa de nova creació, va començar a celebrar-se el 2008, i els seus actes tenen lloc el cap de setmana anterior a les festes d'octubre, aprofitant la festivitat del 9 d'octubre. 

Festes Patronals d'Octubre

Des del dijous anterior al tercer diumenge d'octubre fins al dilluns posterior:

  • Dijous, és la Vespra de Festes: pel matí, els "cabeçudos" recorren tots els centres escolars per anunciar l'inici de les festes, per la vesprada té lloc l'ofrena de flors a la Mare de Déu de la Font, i ja de nit, hi haurà correfocs i serenata.
  • Divendres, festivitat de la Divina Aurora: festa organitzada pels jóvens de 18 anys, de la qual destaquem la cavalcada de disfresses.
  • Dissabte, festivitat del Santíssim Crist de la Salut: d'on també cal destacar la cavalcada de disfresses.
  • Diumenge, festivitat de la Mare de Déu de la Font (la festa Grossa): es commemora el miracle de la Font (ocorregut l'octubre de 1.712) i la Coronació de la Mare de Déu (que va tindre lloc a les Festes d'Octubre de 1.951). Destacaríem el trasllat de la imatge de la Mare de Déu des de la seua Capella a l'Església, sobre les 11'45h, abans de la Missa Major, i la llarga processó vespertina per tot el poble i a la qual no falta cap fill de Villalonga.

Al llarg de tots aquestos dies se celebren "mascletaes", processons, cercaviles, berbenes, castells de focs artificials…

  • Dilluns, dia dels fadrins, dia d'anar-se'n de paella amb els amics i ja, a poqueta nit, se celebra una "cordà" a l'estil tradicional. 
  • El dissabte següent a les festes, de bon matí, es fa una romeria al Racó del Duc, al lloc on es va trobar la imatge de la Mare de Déu de la Font.
Festes de Nadal

També en aquestes dates es desenvolupen a la població una gran quantitat d'activitats culturals i lúdiques (concerts, representacions teatrals…).